Tingsrätten slår fast att flickorna inte deltagit frivilligt, och att männen kände till den att den yngre flickan var under 15 år. Foto: SVT

Två män döms för grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 20 och 22 år gamla, döms till 6 års fängelse för ett fall av grov våldtäkt och ett fall av grov våldtäkt mot barn efter att i somras våldtagit två tonåringa flickor i Kalmar län. En av dem var under 15 år.

Det var i juli som de båda männen träffade de två tonåringarna och ytterligare två av deras jämnåriga kompisar på en ort i Kalmar län. Efter att ha bjudit tre av flickorna på en större mängd alkohol, ska de båda männen turats om att våldta två av flickorna.

Inte deltagit frivilligt

De båda männen har, enligt domen, medgett att de har haft sex med flickorna, men att detta var i samtycke, samt att de hade anledning att tro att även den yngre flickan var över 15 år.

Utifrån männens, flickornas och vittnens vittnesmål slår tingsrätten däremot fast att flickorna inte deltagit frivilligt, och att de båda männen kände till den yngre flickans ålder innan övergreppen ägde rum.

Sex års fängelse

Männen, som greps i samband med händelsen och har suttit häktade sedan dess, döms nu till 6 års fängelse för ett fall av grov våldtäkt och ett fall av grov våldtänkt mot barn.

23-åringen döms även för olovlig anskaffande av alkohol sedan han bjudit de minderåriga flickorna på alkohol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer