Polisen larmades under söndagskvällen till Araby om en misstänkt skottlossning. Foto: Carl Calert

Två män släppta efter helgens händelser i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Två av de tre män som greps och anhölls misstänkta för bland annat grovt vapenbrott i Araby i helgen har släppts. Den tredje mannen sitter fortfarande anhållen.

De två män som greps under natten mellan lördag och söndag misstänkta för grovt olaga hot och grovt vapenbrott efter att de ska ha hotat en man i 20-årsåldern i Araby har nu släppts av polisen.

– Två personer är frigivna men utredningen fortsätter, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen i region Syd.

– Jag har avfört dem från brottsutredningen och det finns i nuläget ingen misstänkt, säger åklagare Lise-Lotte Norström.

En man fortsatt anhållen

Ytterligare en man greps och anhölls under söndagen, även han misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott men mot en annan person och på en annan plats i Växjöstadsdelen.

– Han sitter fortsatt anhållen, säger Robert Loeffel.

– Jag begärde honom häktad under tisdagseftermiddagen, säger åklagare Jonny Philipsson.

Under helgen larmades polisen vid två tillfällen även om skottlossning i Araby i Växjö. Huruvida de olika händelserna har någonting med varandra att göra utreds av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.