– Partiernas röster räknades rätt. Däremot skrevs resultatet in på fel rader i distriktets protokoll, säger valnämndens ordförande Ingrid Johansson. Foto: TT

Sverigedemokraternas röster förväxlades med Socialdemokraternas i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Valnämnden i Tingsryds kommun konstaterar att Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas röster i kommunvalet i valdistrikt Älmeboda/Linneryd förväxlades vid inrapporteringen till Valmyndigheten.

– Partiernas röster räknades rätt. Däremot skrevs resultatet in på fel rader i distriktets protokoll, säger valnämndens ordförande Ingrid Johansson.

Förväxlingen innebär att det preliminära valresultatet i kommunvalet är felaktigt i det aktuella valdistriktet.

Valet 2022 Småland

Kommer korrigeras

Det kommer att korrigeras i samband med sluträkningen hos länsstyrelsen och några ytterligare åtgärder behöver inte vidtas, skriver Tingsryds kommun i ett pressmeddelande.

– Det är olyckligt, men vi kommer att få ett korrekt resultat när den slutliga rösträkningen är genomförd, säger Ingrid Johansson.

KLIPP: Nu är onsdagsräkningen igång – så här ser det ut i Växjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med till rösträkningen i Växjö kommunhus. Foto: SVT/Clary Kroon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet