Två personbilar i frontalkrock vid Brunamåla – två döda

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar frontalkrockade på väg 120 vid Brunamåla i Emmaboda kommun under onsdagseftermiddagen. Räddningstjänsten fick klippa upp båda fordonen.

Två kvinnor i 50-årsåldern har avlidit efter olyckan.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 14.

– Det rör sig om en frontalkrock. Tre personer är inblandade. Räddningspersonal har fått klippa upp båda fordonen, säger Tony Bergelind, larmoperatör på räddningstjänsten.

Allvarligt skadad

Vid 16.20-tiden var tre personer förda med ambulans till sjukhus. Under onsdagskvällen meddelade polisen att två kvinnor i 50-årsåldern avlidit efter olyckan. Anhöriga är underrättade.

En man i 30-års åldern är allvarligt skadad och vårdas på IVA i Kalmar.

En av bilarna ska ha blivit liggande på taket efter olyckan, skriver polisen på sin hemsida. Enligt initiala uppgifter skulle även en lastbil vara inblandad i olyckan, det stämmer inte enligt Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Samtliga fordonen fick bärgas från olycksplatsen.

Utreds av polis

Vägen stängdes för trafik under räddningsarbetet. Under kvällen var framkomligheten fortsatt begränsad på grund av bärgningsarbete.

Olycksförloppet är oklart och kommer att utredas av polis.

– Vi har varit på plats under ganska lång tid och tagit vittnesuppgifter och dokumenterat olycksplatsen. Det ska nu sammanställas, sade Patric Fors, presstalesperson vid polisen.

Polisen har också tagit fordon i beslag i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.