Mordförsök i Västervik – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats skadade vid Gamleby centrum i Västerviks kommun. En person har stick- eller skärskador och den andra har blivit misshandlad. Polisen misstänker försök till mord och har spärrat av ett område.

Vid 21-tiden på lördagskvällen fick polisen in ett larm om att två personer hittats skadade vid Gamleby centrum i Västerviks kommun.

En person hade stick- eller skärskador och åkte till sjukhus med ambulans. Den andra personen hade blivit misshandlad men hade inte behövt åka till sjukhus.

En person greps och anhölls

Skadeläget är för närvarande oklart och polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad och polisen har under kvällen bland annat utförts förhör på plats.

Under lördagskvällen bekräftade polisen via sin hemsida att en person blivit gripen misstänkt för mordförsök och misshandel av normalgraden. Under söndagsmorgonen meddelade polisen att personen blivit anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre graden av brottsmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.