Foto: Carl Carlert

Två skadade i storbrand i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand förstörde i natt ett flerbostadshus på Annavägen i Växjö. Branden startade strax efter 01.30, natten till torsdagen. 23 lägenheter utrymdes och två personer skadades lindrigt.

– Det brinner kraftigt i delar av ett lägenhetshotell med 23 lägenheter. Samtliga är utrymda och vi tog ut två stycken, sade Conny Peterson, avdelningschef på Värends räddningstjänst, under natten

Två styrkor arbetade med att släcka elden och polisen har spärrat av platsen.

– Vi vet inte vad som har hänt, men vi har spärrat av platsen och ska undersöka om det har begåtts något brott, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid polisen.

Ej allvarligt skadade

Vid sextiden på morgonen konstaterade räddningstjänst att de två skadade personerna inte var illa däran.

– De fick lättare skador och fick vård av ambulans på plats, säg er Oscar Rehnström, räddningsledare, till SVT Nyheter Småland.

Minst en av de skadade personerna vårdas nu på sjukhus enligt uppgifter till SVT.

”Under kontroll”

Själva byggnaden fick svåra brandskador.

– Vi fick rikta in oss på den intilliggande huskroppen. Och det är så arbetet fortsätter under morgonen. Men läget är under kontroll.

Vet man hur branden startade?

– Nej, det kommer bli ett jobb för polisen med olycksplatsundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.