Foto: Mikael Fritzon/TT

Tvingade 14-åring till oralsex – döms till fängelse

Publicerad

En man i 20-årsåldern från Emmaboda kommun döms till fängelse i ett år och två månader för våldtäkt mot barn.

Mannen och den då 14-åriga flickan hade haft kontakt på snapchat, och i maj 2021 skulle de träffas för första gången. Flickan har i förhör berättat att mannen sagt att han hade bråkat med sin mamma och hon erbjöd honom därför att sova hemma hos henne, men inte i samma rum.

Både flickans mamma och bror var hemma vid tillfället. När de gick gick in i flickans rum för att kolla på film sade mannen snart att han ville att hon skulle suga av honom. Hon sade nej, men mannen tog ändå av sig byxorna och tryckte ner hennes huvud.

Mannen har i förhör erkänt händelsen, men sagt att han inte visste att flickan var minderårig och att hon inte sade nej till sex.

Kalmar tingsrätt anser dock att mannen rimligen visste att flickan var minderårig, då de haft en längre tids kontakt, och att mannen sedan tidigare kände delar av hennes familj. Därför döms han till 1 år och två månaders fängelse för våldtäkt mot barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.