Ung Vänster-ordförande hotade på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Ung Vänsters distriktsordförande i Kalmar Län, David Jonsson, uttryckte sig hotfullt på Twitter. Nu tvingas han lämna sina partipolitiska uppdrag i Nybro kommun.

Det var under partiledardebatten på söndagen som Jonsson skrev att han ville hugga SD-ledaren Jimmie Åkesson, samt frasen ”AK4, AK5 – borgarjävel hälsa hem!”. Nu har han fått lämna sina politiska uppdrag i Nybro kommun.

– Jag har ringt honom och uppmanat honom att avsäga sig sina politiska uppdrag inom Vänsterpartiet, säger partisekreteraren Aron Etzler.

I sms till Smålandsnytt säger David Jonsson att han tar kraftigt avstånd från Aron Etzler.

– Jag skrev något frasradikalt slagord på Twitter. Etzler och Vänsterpartiet lackar, trots att jag inte är medlem i Vänsterpartiet, skriver han.

David Jonsson satt som ersättare i Lärande- och kulturnämnden för Vänsterpartiet i Nybro kommun.

”Det är inte acceptabelt”

Hur det blir med platsen som distriktsordförande i Kalmar län är fortfarande oklart. Kristin Olofsson, ledamot i Ung Vänsters förbundsstyrelse, vill inte kommentera den frågan.

– Vi har diskuterat med honom. Det är inte acceptabelt och han har tagit bort det han skrivit. Det var menat som ett skämt, det var humoristiskt, säger hon.

– Det kommer inte hända någonting, skriver David Jonsson.

Men det han skrev på Twitter menar han var dumt, och han har nu raderat sitt Twitter-konto.

Vad tänker du om din fortsatta politiska karriär?

– Jag vill inte ha någon politisk karriär. Politik är det tråkigaste jag vet. Jag vill ha socialism, skriver David Jonsson i sms.

Är det lämpligt att ha den åsikten och samtidigt sitta som distriktsordförande för Ung Vänster?

– Ung Vänster tror inte på parlamentarism.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.