Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Projektledarna Fanny Malmborg Simonsson och Victoria Arnesson berättar i videon ovan om varför de ordnar en ny festival i Emmaboda. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

De vill återskapa Emmaboda som festivalort – på klassisk mark

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Emmabodafestivalen lades ner 2018 känner många att det saknas något i lilla Rasslebygd. Det vill Fanny Malmborg Simonsson och Victoria Arnesson råda bot på – genom att starta en helt ny festival på den klassiska marken. 

Fanny och Victoria, som är projektledare och som själva kommer från Emmaboda, planerar redan i sommar för en mindre konst och musikfestival under namnet Emmabodakalaset.

– Den här festivalen fokuserar på konst och musik och att vi har festivalcamping, säger Victoria Arnesson.

Startar redan i sommar

Musikfestivalen sker 28 och 29 juli i Rasslebygd i Emmaboda kommun. Det är samma plats som huserade Emmabodafestivalen under åren 1988-2018, med över 10 000 besökare varje år.

Emmabodakalaset kommer vara en mindre festival med kapacitet att växa och etablera sig genom åren. 

– Vi brinner väldigt mycket för att det ska hända någonting på landsbygden, för allt fler sådana campingfestivaler läggs ner och blir till stadsfestivaler istället, säger Fanny Malmborg Simonsson.

Hon berättar mer i videon om varför det är viktigt att ha campingfestivaler på landsbygden.

Stort fokus på lokala artister  

Projektet är på tre år men om intresset finns då vill de försätta med festivalen, säger projektledarna Fanny och Victoria.

En viktig del av festivalen är att man vill lyfta upp lokala artister.  

– Vi har valt att uppmärksamma oetablerade artister. Det är så mycket bra musik som görs men som inte får chansen att synas, säger Fanny Malmborg Simonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.