Foto: TT

Ungdomar misstänks ha vandaliserat polisbuss

Publicerad

En polisbuss på uppdrag i Kalmar fick två rutor krossade under måndagskvällen.

– De är på väg till ett handräckningsärende för att utföra en transport. När deras polisbuss står parkerad på gatan utanför den här adressen så har vi fått uppgifter att ungdomar ska ha befunnit sig vid polisbussen och i samband med detta har två stora rutor krossats på bussen. Det var glassplitter både inuti och utanför bussen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd.

En annan patrull fick genomföra transporten och den vandaliserade bussen ska in på service. Ingen är gripen men polisen har hört flera vittnen till händelsen.

Att polisfordon vandaliseras tillhör ovanligheterna, men vid en del utryckningar säkrar man upp med en extra patrull som får vakta bilar.

– När vi åker till riskområden så är det en patrull som får följa med som annars skulle kunna ha använts på annat håll. Det är ett enormt resursslöseri, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.