ICA Maxi höll under måndagen stängt efter branden Foto: SVT

Ungdomar söks efter branden – Ica Maxi publicerar bild

Uppdaterad
Publicerad

Ica Maxis köpman Håkan Seiborg har efter helgens brand lagt ut en maskad bild på tre ungdomar. Bilden kommer från en övervakningskamera och uppges visa personer som är intressanta för utredningen.

Det var på söndagseftermiddagen som en brand bröt ut på Ica Maxi i Växjö. När räddningstjänsten kom till platsen var rökutvecklingen kraftig, röken visade sig komma från butikens fritidsavdelning.

Butiken har haft stängt under måndagen för att sanera den rökskadade butiken.

”Väl fungerande övervakningssystem”

På måndagen har Ica Maxis köpman Håkan Seiborg publicerat en bild på sociala medier som visar ett antal ungdomar med suddade ansikten. Han skriver under bilden:

”Tre ungdomar är av särskilt intresse i utredningen tack vare ett väl fungerande övervakningssystem. Nu ställer jag mitt hopp till polis och åklagare för att sätta stopp för dessa vansinnesdåd”.

Hänvisar till polisen

Ica vill i nuläget inte ställa upp på en bandad intervju, men skriver i ett mail till SVT.

– Vi lägger nu allt vårt fokus på att finnas som stöd för våra medarbetare, vi är ett väldigt bra gäng som håller ihop i sådana här situationer och vår personal ska känna att vi har fullt fokus på att finnas som stöd för dem nu och tillsammans sanera butiken för att välkomna kunderna igen. Därför har vi idag inga ytterligare kommentarer till media utan hänvisar alla ytterligare frågor till polisen eller Ica:s presstjänst, säger Camilla Af Trampe, HR chef Ica Maxi Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.