Henrik Rydström, assisterande tränare i Kalmar FF. Foto: SVT

Rydström ska lyfta Kalmar FF igen

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det avspark för fotbollsallsvenskan. Kalmar FF fokuserar nu inför första matchen mot Jönköpings Södra.

SVT Nyheter Småland träffade Kalmar FF när de på fredagsförmiddagen tränade på Guldfågeln arena.

Henrik Rydström, som är ny assisterande tränare i Kalmar FF för säsongen, är full av entusiasm.

– Målsättningen och utmaningen för oss blir att oavsett hur det går resultatmässigt för oss i början så ska vi fortsätta vara som under försäsongen för då kommer vi bli bra på lång sikt, säger Henrik Rydström.

– Vi ska fokusera på våra saker. Påverka det vi kan påverka oavsett om vi möter Elfsborg borta eller Norrköping borta, eller om vi spelar på asfalt eller i en djungel. Det får komma vilka motståndare som helst – vi löser det, menar Rydström.

Har ni nåt ledord i truppen?

– Jag tjatar ju om att gilla läget. Det kanske är en klyscha och tråkigt, men att man acceptera läget och optimera våra möjligheter i det läget, säger Henrik Rydström.

”En jäkla vinnarmentalitet”

Rasmus Elm, spelare i laget, välkomnar det nya tränartillskottet.

– Rydström stöttar och pushar och har en jäkla vinnarmentalitet som vi hoppas få in i gruppen.

Hur påverkar han dig?

– Vi har våra duster på träningen där vi tjabbar på varandra. Jag tror han gillar det och jag tror han kan höja både sig själv och laget och sen är han jäkligt påläst och känner alla spelare i laget.

Hitta nya tankegångar

Kalmar FF har två tunga år bakom sig: hamnat långt ner i tabellen, haft skadade spelare, ekonomiska beskymmer och en tränare som fått gå. Någonstans gick laget vilse i sitt spel säger Henrik Rydström, som nu jobbar med att hitta nya tankegångar hos spelarna.

– Vi vill bli ett lag som vår publik och folk i regionen kan börja känna med igen. Och det innebär att man visar att man fajtas, ställer upp för varandra och jobbar hårt, säger Henrik Rydström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.