Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns hopp om framtiden för tryckta papperstidningar. Det menar vd:n som hyser förhoppningar om en snabb affär för att rädda företaget- och jobben i Vimmerby. Hör med i klippet. Foto: SVT

V-tabs vd i Vimmerby om framtiden efter konkursen: ”Stora överlevnadschanser”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 90-tal anställda på tryckeriet V-tab i Vimmerby fick ett konkursbesked i påskpresent. Men företagets vd är hoppfull om en snabb försäljning.

Efter beskedet var det dämpad stämning på tryckeriet, beskriver vd Magnus Andersson, men folk fortsatte ändå att jobba i hopp om att en lösning ska komma på plats snart.

– Det är inte säkert att känslan är samma bland anställda och kunder om tre veckor, vi jobbar fort för att få igång en lösning, säger han.

Ingen vill prata

SVT har under torsdagen varit på plats på V-Tab i Vimmerby men ingen av de anställda har velat uttala sig dagen efter konkursbeskedet.

Magnus Andersson är däremot hoppfull om att hitta ny ägare snart.

– Det finns en och annan som är intresserad ja. Det finns folk som investerar i appar, då är det bättre att investera i ett tryckeri, säger han.

Hopp om nischtidningar

Även om försäljning av tidningar minskat så ska inte människors intressen och nörderier förminskas.

– Folk läser färre tidningar och det är minskad marknad för varje nummer. Men det finns enorm kreativitet för att starta nya tidningar. Om det förut fanns en jakttidning som såldes i 30 000 ex så finns det i dag 14 jakttidningar, vi trycker en tidning om en särskild jakthund, och den säljs i 5000 ex.

Ett 90-tal personer är idag anställda vid tryckeriet i Vimmerby, som är ett av V-TAB-koncernens största. I tryckeriet trycks veckotidningar, månadstidningar och bilagor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.