Väg avstängd efter olycka på väg 25

Publicerad

En olycka med en lastbil på väg 25 utanför Ljungby har orsakat stopp i trafiken sedan vid 02-tiden i natt. Enligt räddningstjänsten har bärgningsarbetet försvårats då lastbilen hamnat under högspänningsledningar.

Olyckan inträffade i höjd med Tutaryd på väg 25, strax utanför Ljungby, och gör att vägen i västergående riktning har stängts av och trafiken leds om. I östergående riktning råder begränsad framkomlighet.

Lastbil i diket

Olyckan inträffade vid 02-tiden natten mot onsdagen. Enligt Trafikverket rör det sig om en lastbilsolycka och vägen beräknas inte vara fullt framkomlig förrän under förmiddagen.

Enligt räddningstjänsten i Ljungby har de fortfarande, vid klockan halv niotiden på morgonen, personal kvar vid olycksplatsen.

– Vi är där och hjälper till med bärgningen av lastbilen. Vi trycker med luftkuddar för att minimera skadorna på fordonet, säger Micael Holmstrand räddningledare vid räddningstjänsten i Ljungby kommun.

Komplicerad bärgning

Lastbilen innehåller parkettgolv och bärgningsarbetet har dragit ut på tiden.

– Bland annat för att den låg under högspännningsledningar. Så vi var tvungna att ta kontakt med Ljungby energi och e:on för att få strömmen bortkopplad innan bärgningen påbörjades, säger Micael Holmstrand.

Ingen förd till sjukhus

Enligt räddningsledaren ska föraren till lastbilen ha klarat sig bra. Han ska ha klagat på ont i en axel men följde inte med ambulansen till sjukhus. Trolig orsak till olyckan är att lastbilen kommit utanför kanten mot diket.

– Ja det är så som föraren själv sagt. Och kanterna är ju så mjuka nu när marken är fuktig och det är ju ett tungt fordon så då drar det ner lastbilen i diket, säger Micael Holmstrand.

Enligt Trafikverket öppnades vägen igen på onsdagen strax efter klockan 13.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer