Västervik – Kommunen bryter med Holiday Club

Publicerad

Det ser inte ut att bli någon satsning på en resort i Västervik från företaget Holiday Club. Avtalet mellan kommunen och företaget förlängs inte.

Vid tre tillfällen har avtalet mellan Holiday Club, Västerviks kommun och Gertrudsviks Fastighets AB förlängts, men nu tar det stopp. Enligt kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) är de tre parterna överens om att inte förlänga avtalet.

– Om vi hade förlängt avtalet innebär det att några kontakter utanför den här sfären för en resortanläggning inte är möjlig. Men vi vill prova andra modeller. Öppna dörren för andra aktörer och andra idéer.

Holiday Club har inte lyckats finansiera projektet och därför har satsningen inte rört sig framåt.

– Jag tycker det är tråkigt, för Holiday Clubs koncept är bra. Men samtidigt är det ett annat läge i dag än när vi började. Vi står med ett unik detaljplan som tilllåter ett sexvåningshotell precis vid strandkanten, säger Harald Hjalmarsson.

Kommunen kommer nu att samtala med påverkade markägare och med det lokala näringslivet om vad det här betyder.

– I det längre perspektivet öppnar vi upp för att ta nya kontakter med andra aktörer. Vi kommer ha en fortsatt dialog med Holiday Club men kommer titta på alternativ, egentligen betyder det att det är full fart framåt, säger Harald Hjalmarsson.

– Vi har en bra produkt och den här arenan behövs. Så förr eller senare kommer nog den här anläggningen bli till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer