Jennie Nordin har spelat i norska Vålerenga senaste säsongen. Foto: Bildbyrån

Växjö DFF värvar försvarsgeneral

Uppdaterad
Publicerad

Backen Jennie Nordin är klar för Växjö DFF nästa säsong. Hon kommer närmast från Vålerenga i högsta norska ligan, där hon nyligen spelade cupfinal.

Jennie Nordin är 24 år gammal och har tidigare spelat en säsong i Linköping, 2013, och i AIK när laget låg i damallsvenskan. Hon har även spelat 16 U19-landskamper och 13 U23-landskamper.

– Hon är en duktig försvarare: bra i luftrummet, stor och stark. Hon är snabb på fötterna och är även offensiv – går fram och kan föra uppspelen. Hon passar vårt spel perfekt, berättar Frida Andersson, sportansvarig i Växjö DFF.

– Hon är också en ledartyp, vilket vi känner är viktigt nu när vi går upp en division.

Det här är den andra värvningen som laget presenterat sedan det blir klart att de tar steget upp i högsta divisionen nästa säsong. Frida Andersson säger att ledningen känner sig tillfreds med truppen som den ser ut nu.

– Men vi stänger inga dörrar utan tittar på nya spelare hela tiden. Framför allt en målvakt till vill vi ha in. Vi har kontakt med en del bra spelare. Men det ska vara spelare som gör skillnad – spetsspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.