Träning av brasiliansk jiu-jitsu pågår på Växjö Titans i Växjö. Foto: Lina Alriksson/Växjö Titans

Växjö Titans nominerade på kampsportgalan

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar och Kronobergs län finns representerade i tre kategorier när nomineringarna till kampsportgalan presenterades i dag. Två individuella idrottare – och Växjö Titans i Växjö kan bli årets klubb.

– Det är fantastiskt roligt. Det är någonting som vi har hoppats på. När man brinner och är stolt över verksamheten så hoppas man att det ska uppmärksammas, säger Ulf Elm, ordförande i Växjö Titans och aktiv som ledare i klubben.

Växjö Titans har runt 250 aktiva medlemmar och samlar tre olika kampsporter – jiu jutsu, MMA och muay tai. Klubben är en av fyra som är nominerade till årets klubb. Ulf Elm får svara på varför han tror att klubben nominerats:

– Jag tror framför allt – precis som när vi vann Växjö kommuns mångfaldspris 2017 – att det handlar om de andra aspekterna av idrott än de rent sportsliga. Att vi jobbar aktivt med värdegrund, ledarskapsfrågor, att alla ska ha möjlighet att träna hos oss och bli en del i vår förening. Det är självklara frågor inom idrotten för oss.

Smajic kan bli årets mästare

Individuellt är Irman Smajic från Västervik nominerad i kategorin årets mästare. MMA-sportaren försvarade sitt VM-guld i tungviktsfinalen i november förra året.

Dessutom är Tilda Ek nominerad som årets mästarinna. Hon är världsmästare i kempo och flyttade nyligen till Växjö från Svedala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.