Christer Gustafsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

Växjö United får dispens – spelar hemmamatchen i Vislanda

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Växjö United har obetalda räkningar till Växjö kommun och är därför portade från kommunens fotbollsplaner. Nu ska laget i stället spela sin hemmapremiär i Vislanda.

Som SVT kunde berätta tidigare så har Växjö United hamnat i konflikt med Växjö kommun. Laget har nästan 100 000 kronor i skuld till kommunen –  som därför har portat laget från spel på kommunens planer.

På skärtorsdagen spelar United sin hemmapremiär mot Växjö Norra – och har nu fått okej på att spela den i Vislanda i stället vilket Smålandsposten var först med att berätta. Men lösningen är tillfällig.

Växjö

– Vi har beslutat att ge Växjö United dispens att spela matchen i Vislanda, men det gäller enbart den här matchen, säger Christer Gustafsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

Hur konflikten med kommunen ska lösas framöver är fortfarande oklart. Växjö kommun säger att en del av skulden nyligen har betalats in, men mycket är kvar och någon återbetalningsplan har fortfarande inte presenterats.

SVT har vid upprepade tillfällen sökt Växjö United men utan resultat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet