Under tävlingen SM i fotografi blev Växjöfotografen Martina Wärenfeldt utsedd till svensk mästare. Foto: privat

Växjöfotograf vann guld – Sveriges bästa porträttfotograf

Uppdaterad
Publicerad

Under tävlingen SM i fotografi blev Växjöfotografen Martina Wärenfeldt utsedd till svensk mästare.

SM i fotografi arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund och i år vann Martina Wärenfeldt flera priser. Hon tog guld i kategorin barn, kreativt porträtt och klassiskt porträtt. Med juryns sammanlagda poäng utnämndes hon till Sveriges bästa fotograf.

– Jag är otroligt glad och stolt. Jag har tävlat i några år och varit nära toppen ett par gånger och detta året blev mitt år, säger Martina Wärenfeldt.

Hon uttrycker även stor tacksamhet över sina medarbetare, modeller och kunder som hon menar gjort detta möjligt.

Blickar framåt

Framtiden bjuder inte bara på planerade fotojobb för Martina. Snart gör hon workshops där hon kan utbilda andra och planerar även att tävla mer.

– Oftast är jag glatt motiverad att jobba men det är klart att vissa perioder är tuffare. Det är då jag anstränger mig för att göra något riktigt lekfullt med kameran och då kommer glädjen snart tillbaka. Många av mina absolut bästa bilder har skapats när jag varit i en motig period i livet, som min egna lilla terapi, säger hon.

Foto: privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.