Här är laget från Växjö och Fagrabäckskolan NoT som med laget NoTrackers kan bli bäst i hela Världen på teknik. Foto: SVT

Växjöskola kan bli bäst i världen på teknik

Uppdaterad
Publicerad

Elever från Fagrabäckskolan NoT i Växjö tävlar i First Lego League som är världens största tekniktävling med deltagare från 100 länder. Tävlingen avgörs i Grekland i maj.

Amidala Hermansson går i åttonde klass på Fagrabäckskolan NoT i Växjö. Nu ska hon och hennes skollag NoTrackers, tävla i världens största tekniktävling.

”Hjälp med att våga mer”

I förberedelserna ingår bland annat att lära sig att programmera, presentera, läsa svenska, matematik och fysik. En utbildning som Amidala är glad över av att få. Men det finns även andra färdigheter som hon får med sig och värdesätter mycket.

– Om man är blyg så får man hjälp med att våga mera, och så får man även vänner för livet, säger Amidala.

Tävlingen är uppdelad i fem olika delar där en av dem är hur en robot är uppbyggd. Det ska laget presentera inför en domare samt i en rapport. Det bedöms också hur väl laget samarbetar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.