Vidingehems nya vd Catharina Rydberg Lilja fick nyligen sparken från vd-jobbet i Halmstad. Foto: Andreas Andersson

Vidingehems nya vd fick sparken från Halmstads fastighetsbolag

Publicerad

På fredagen presenterade Växjö kommun sin nyrekryterade vd för Vidingehem. Catharina Rydberg Lilja kommer senast från Halmstads fastighetsbolag, varifrån hon fick sparken 2021 – med en ersättning på sammanlagt 1,2 miljoner kronor, det skriver Smålandsposten.

Växjö kommun har genomfört en rekryteringsprocess för att fylla vd-posten på sitt nya bostadsbolag Vidingehem. Valet föll på Catharina Rydberg Lilja – som presenterades på fredagen.

Det som inte nämns i presentationen är att Catharina Rydberg Lilja så sent som förra året fick sparken från jobbet som vd på Halmstads fastighetsbolag HFAB, där hon jobbat i tre år. I samband med uppbrottet fick Rydberg Lilja 12 månadslöner i ersättning, motsvarande cirka 1,2 miljoner kronor. Till Hallandsposten sade hon då att hon inte visste varför hon blev uppsagt

– Vi hade olika syn på framtiden, säger hon idag i en kommentar till SMP.

Fina referenser

Växjös kommunchef Monica Skagne känner till Rydberg Liljas historia, men säger att händelsen i Halmstad inte påverkar förtroendet för Videngehems nya vd.

– Hon har fått mycket fina referenser från alla håll och det finns inga indikationer på att hon har gjort ett dåligt jobb, säger Monica Skagne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.