Kalmar FF:s lagkapten Viktor Elm meddelade på fredagen att han avslutar karriären efter säsongen. Foto: TT Bild

Kalmar FF:s Viktor Elm avslutar karriären: ”Kroppen håller inte”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom beskedet att Kalmar FF:s lagkapten Viktor Elm avslutar fotbollskarriären efter mer än 300 matcher i den röda tröjan. Han lämnar föreningen som spelare efter säsongen 2020.

– Det Kalmar FF har betytt och betyder för mig gör det här beslutet väldigt känslosamt. Min kropp har gett allt i så många år och med ett sargat knä som inte vill samarbeta längre, så tar denna fantastiska fotbollsresa slut efter säsongen, säger Viktor Elm.

Tog SM-guld 2008

Viktor Elm kom till Kalmar FF första gången 2006 och stannade då i klubben till 2009 innan han blev proffs utomlands. Under perioden var han med och vann Svenska cupen 2007, SM-guld 2008 och Supercupen 2009.

2015 återvände Elm till Kalmar efter flera år utomlands. Han har gjort totalt 40 allsvenska mål för laget.

– Jag är evigt tacksam för det jag och min familj har fått vara med om. De framgångar man nått och de vänner man fått är givetvis något man alltid bär med sig. Men, först ska jag se till att göra precis allt jag kan för att få knät dugligt igen, så att jag kan bidra på bästa sätt till att hålla KFF kvar i Allsvenskan, säger Viktor Elm.

– Vi är extremt tacksamma för allt Viktor gjort som spelare och som person. Han har ett stort hjärta och är en fantastisk person och ambassadör på plan, på sidan av planen och i även samhället, säger Markus Rosenlund, klubbchef för Kalmar FF.

Kan få ny roll i Kalmar FF

Viktor Elm kommer spela kvar som lagkapten under resten av säsongen, och från föreningens håll hoppas man kunna hitta en roll för Elm även framöver.

– Det finns en tydlig roll som vi tittar på. Vi vill ha kvar honom för hans kompetens som fotbollsspelare, men också för hans person och för att han är en kulturbärare inom föreningen, säger Markus Rosenlund och fortsätter:

– Han är en av de största spelarna vi har haft. Att knyta en sådan person till föreningen är jätteviktigt för oss och förhoppningsvis för honom också.

En avtackning för lagkaptenen kommer att anordnas för föreningens supportrar, men hur den kommer hållas är ännu inte bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.