Foto: Johan Nilsson

Vildsvin bökade sönder hel fotbollsplan

Uppdaterad
Publicerad

Vid två tillfällen inom loppet av åtta dagar har fotbollsplanen i Pjätteryd i Älmhults kommun blivit förstörd av vildsvin.

– Ja första gången var natten till förra söndagen, och nu i helgen var det dags igen, berättar Stefan Nilsson som är kassör i fotbollsklubben Pjätteryds IF.

Det var han själv som upptäckte förödelsen då han kom till fotbollsplanen nu i helgen.

– Fan nu har de varit här igen, det var nog det första jag tänkte, säger Stefan Nilsson. Det ser ut som om det är en stor flock som varit framme för det är stora hål som bökats upp över ett stort område.

Elstängsel ska upp

Tidigare har klubben inte haft problem med vildsvin berättar han. Men på grund av att vildsvinen två gånger på kort tid totalförstört fotbollsplanen så kommer föreningen nu att kraftsamla för att det inte ska ske igen.

– Efter förra gången ägnade vi många timmar till att återställa planen, och trampa ner alla tuvor. Men nu har vi beställt ett elaggregat med stolpar som vi ska få upp. Frågan nu är väl hur vida vi måste rulla ut en helt ny gräsmatta, säger Stefan Nilsson.

Han har varit i kontakt med Älmhults kommun för att se om det finns möjlighet att få ekonomisk hjälp, men det är fortfarande oklart.

– Det blev ju rätt djupa skador i helgen så vi kanske måste rulla ut helt nytt gräs, och det kostar. Hela området kan nog gå på upp emot 40 000 kronor och då räknar jag bara med kostanden för gräset, inte för maskiner och arbete, säger Stefan Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.