Foto: Helmuth Petersson

Villa totalförstörd i brand i Rälla på Öland

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Rälla på Öland brann under natten till söndag ner till grunden. Initialt fanns risk för att elden kunde sprida sig till intilliggande byggnader och först vid niotiden på söndagsmorgonen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Det var förbipasserande som slog larm vid klockan 19:45 då de sett rök från villan.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde de snart konstatera att villan var övertänd och arbetet inriktades på att elden inte skulle sprida sig.

Borgholm

– Initialt fanns det risk för spridning till andra hus och därför fokuserade de på att skydda omkringliggande byggnader, säger Daniel Svensson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Styrkor från Borgholm, Färjestaden och Runsten har under natten arbetat på platsen och först vid strax innan klockan 02 hade räddningstjänsten branden under kontroll och gick över till eftersläckning.

Först vid niotiden på söndagsmorgonen kunde samtliga brandmän lämna platsen. Det finns i nuläget ingen uppgift på att någon ska ha kommit till skada i branden.

Polisen ska genomföra en tekniskt undersökning för att försöka ta reda på varför det börjat brinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholm

Mer i ämnet