Brand i villa Foto: Räddningstjänst

Villabrand utanför Oskarshamn – Nu släckt

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid halvåttatiden igår kväll som polisen fick ett larm om en kraftig villabrand i Påskallavik utanför Oskarshamn.

En brand som enligt polisen skall ha startat i en bastu på det nedre planet av villan.

Vid halvåttatiden på tisdagskvällen fick polisen larm om en kraftig villabrand i Påskallavik utanför Oskarshamn. Polis, räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats.

Enligt polisen misstänks branden ha startat i en bastu. Huset ska ha tömts på människor innan branden tog fart och Kustvägen, som är den stora genomfartsleden i Påskallavik var under tisdagskvällen helt avstängd för trafik.

Räddningstjänsten uppger å sin sida att branden startade på nedervåningen. Alla personer kom ut ur huset, varav en av dem försökt släcka elden på egen hand genom ett rådigt ingripande.

Under tisdagskvällen sa Nils-Inge Hagman, inre befäl på Oskarshamns räddningstjänst följande:

– Vi har kontroll på branden, men det är en totalskada på huset. Vi håller det utifrån just nu, även om det brinner där inne. Inget i området har varit hotat, husen ligger på ett avstånd av 25 till 30 meter mellan varandra.

Branden blev under onsdagsmorgonen helt släckt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.