Brist på röntgensjuksköterskor gör att region Kalmar kommer att stänga röntgenavdelningen i Vimmerby. – Vi har en del pensionsavgångar och har inte lyckats rekrytera nya röntgensjuksköterskor, säger Mattias Adolfsson (S) som är regionråd med särskilt ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor i Kalmar län. Foto: Arkivfoto

Röntgenavdelningen i Vimmerby stängs på grund av personalbrist

Uppdaterad
Publicerad

Brist på röntgensjuksköterskor gör att region Kalmar kommer att stänga röntgenavdelningen i Vimmerby.

– Vi har en del pensionsavgångar och har inte lyckats rekrytera nya röntgensjuksköterskor, säger Mattias Adolfsson (S) som är regionråd med särskilt ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor i Kalmar län.

Sedan en tid tillbaka pågår MBL-förhandlingar som rör stängningen av röntgenavdelningen i Vimmerby.

– Vi kommer att pausa röntgen i Vimmerby vid månadsskiftet november-december, säger regionrådet Mattias Adolfsson.

För de boende i trakten av Vimmerby innebär det beskedet att de hänvisas till Västervik när de är i behov av röntgen.

Beslutet om att stänga röntgenavdelningen i Vimmerby har gjort att Moderaternas regionråd Carl Dahlin och Kristdemokraternas regionråd Jimmy Loord skrivit ett öppet brev till det Socialdemokratiska regionrådet för att få svar på frågan om det handlar om en permanent stängning av röntgen i Vimmerby.

– Det finns inga beslut tagna om permanent stängning. Det handlar om att pausa verksamheten eftersom vi inte lyckats rekrytera den personal som behövs, säger Mattias Adolfsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.