Kosovare Asllani under en landskamp mellan Sverige och Skottland på Myresjöhus Arena i juni. Foto: Patric Söderström/TT

Asllani får en egen fotbollsplan i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

– Hon är en förebild för oss i klubben, en förebild för hela Sverige och faktiskt även ute i Europa, säger Vimmerby IF:s ordförande Budo Ericsson som i dag är jublande glad.

När Budo Ericsson som varit ordförande för Vimmerby IF under många år berättar om vad Kosovare Asllani betyder för klubben, så blir det de stora orden som kommer till använding.

– Hon är en så stark förebild för många och för oss i klubben så betyder hon massor, säger han.

Han satte sig framför teven under måndagskvällen, precis i samma stund som Asllani höll sitt tacktal efter att hon tilldelats diamantbollen.

– Det tal hon höll var så inspirerande, och hon har verkligen visat att det går att göra skillnad genom att göra det man tror på, säger Budo Ericsson.

Asllani court ska restaureras

Ännu har inte klubben bestämt hur de ska fira de priser som Kosovare Asllani fick ta emot under fotbollsgalan på måndagskvällen.

– Det är ju så nytt alltihop, än så länge, säger Budo Ericsson.

Däremot är det klart sedan en tid tillbaka att Vimmerby kommer att få en Asllani Court. Och det är samma plan som hon själv spelade fotboll på under sin uppväxt i Vimmerby.

Asllani Court i Vimmerby. Foto: Karin Ahlgren/SVT

– Malmö och Rosengård har sitt Zlatan Court och vi kommer att ha Asllani Court, säger Budo Ericsson.

Den plan som ska få hennes namn är i nuläget rätt sliten efter flera års användande, men den ska restaureras och göras i ordning så den får ett fint skick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.