Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjö Lakers möter Malmö den 16 september på Vida Arena och föreningen kommer då att ha fler publikvärdar på plats för att påskynda kroppsvisiteringen. Foto: TT

Visitationskrav på hockeymatcher – Växjö Lakers inför väskförbud

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers inför ”väskförbud” vilket betyder att man inte får ta med sig större väskor inne på arenan.

– Om vi ser en kvarlämnad väska måste matchen avbrytas och arenan utrymmas, säger Ron Wähämäki, säkerhetsansvarig.

Visitationskrav och väskförbud införs i början av september på grund av Säkerhetspolisens höjda terrorhotnivå. De nya säkerhetsåtgärderna gäller ligaorganisationerna SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

– Det blir visitering av alla. Vi inför också väskförbud som betyder att inga större väskor får bäras in. Det gör vi för att slippa situationer där en kvarlämnad väska tvingas oss att avbryta matchen och utrymma hela arenan, säger Ron Wähämäki, säkerhetsansvarig Växjö Lakers.

Längre tid att komma in

Växjö Lakers flaggar för att det kommer att ta betydligt längre tid att ta sig in på arenan.

– Vi vill att människor kommer till arenan tidigare än vanligt eftersom det kommer att ta tid att visitera alla, säger han.

Föreningen hoppas att publiken väljer att komma till matcherna som vanligt trots de nya kraven.

– Vi tror att människor förstår att de här nya säkerhetskraven är viktiga och vi hoppas att publiken söker sig till arenan och stöttar Växjö Lakers, säger Ron Wähämäki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.