Foto: SVT

1,1 miljoner kronor ska stärka biblioteken i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun får 1,1 miljoner kronor i bidragsstöd från Kulturrådet för att stärka biblioteken.

– Vi vill bli världens bästa, säger Helena Gomér, bibliotekschef i Södertälje.

– Det är jättekul. Vi fick beskedet igår och nu ska vi sätta igång med att se över hur vi kan utveckla verksamheten, säger Helena Gomér, bibliotekschef i Södertälje.

Det är Kulturrådet som på uppdrag av regeringen fördelar bidragen för att stärka biblioteken i landet. Sammanlagt delas 153 miljoner kronor ut till landets folkbibliotek. Södertälje och Salem är två av kommunerna som har fått beviljat stöd. Södertälje får 1,1 miljoner kronor och Salem får 500 000 kronor.

Vill utveckla barnavdelningen

– Vi vill bli världens bästa bibliotek. Vi är redan bra men nu kan vi sätta ribban ännu högre. Vi vill lära oss av andra och ta med det till Södertälje kommun, säger Helena Gomér.

Förutom att biblioteket ska stärkas genom att lära sig från andra bibliotek i landet vill de också utveckla stadsbibliotekets barnavdelning.

– Vi kommer fortsätta utveckla vår barnavdelning ytterligare på Stadsbiblioteket. Vi har en stor grupp barn i åldrarna tio till tretton år som vi känner att vi behöver hitta en plats för i vårt nuvarande Stadsbibliotek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.