Foto: Linda Asmar/SVT

19-åring mördades i Saltskog – två män frikänns för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män frias i Södertälje tingsrätt efter mordet på en 19-åring i Saltskog i höstas. De båda var misstänkta för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Skjutningen tros ha kopplingar till en konflikt mellan två grupperingar inom Södertäljenätverket. 

Den 9 maj åtalades två män för inblandning i mordet i Saltskog i oktober förra året. De åtalades för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Under onsdagen frikändes männen.

Enligt åtalet hade de två männen hanterat en motorcykel, elsparkcyklar och klädesplagg som använts vid mordet.

Tingsrätten menar att bevisningen talar för att männen har haft en viss kännedom och inblandning, men att det inte går att dra slutsatsen att de utfört de momenten som de var åtalade för.

Femte skjutningen på mindre än två veckor

I skjutningen dog en 19-årig man och en 16-åring skadades. Mordet skedde under våldsvågen i Södertälje och var den femte under en tid på mindre än två veckor. Det var också den tredje skjutningen med dödlig utgång inom loppet av en vecka.

Se när SVT reportern var på plats strax efter skjutningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter ytterligare en skjutning i Södertälje säger boende till SVT:s reporter på plats att de nu vill flytta därifrån. Se bilder från brottsplatsen i klippet. Foto: Annie Månsson/SVT & Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.