Det var vid 11-tiden måndagen den 24 maj som larmet kom om skottlossning utanför ett gym i Geneta. Foto: Blåljusbilder

Åklagaren bekräftar: Gripande inom kort i Genetaskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Den 24 maj sköts en man i 40-års åldern till döds mitt på dagen vid Vasa handelsplats i Geneta. Nu bekräftar åklagaren att ett genombrott gjorts i utredningen, vilket LT var först med att rapportera.

Då mannen sköts ihjäl på en så offentlig plats och mitt på ljusa dagen, så har det funnits många vittnen och många har hörts i utredningen. Ändå är det ännu ingen som blivit gripen för mordet, men det kan snart ändras.

Enligt Länstidningen ska några misstänkta inom kort gripas för delaktighet i mordet, något som Anna Hankkio vid Södertörns åklagarkammare, nu bekräftar för SVT.

Skjutningen i Geneta

Vill inte lämna information om utredningen

Förutom att ett genombrott gjorts i utredningen är hon sparsam med att berätta vad som kommit fram och vill inte lämna några kommentarer.

Kan du säga något om vad det är för typ av genombrott?

– Nej

Kan du säga vad mer ni vet om motivet?

– Nej, ingenting om det i nuläget.

Polischefen: ”Får inte bli normaliserat”

Enligt uppgifter som SVT har tagit fram har antalet skjutningar på allmän plats ökat i Södertälje under de senaste åren. Så här lät det när polischefen kommenterade skjutningen på Vasa handelsplats:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen i Geneta

Mer i ämnet