Man hotade ambulanspersonal med vapen i Enhörna

Uppdaterad
Publicerad

En man i Enhörna, utanför Södertälje, har gripits misstänkt för grovt vapenbrott samt grovt olaga hot efter att ha hotat ambulanspersonal.

Under natten larmades ambulanspersonal till en bostad i Enhörna för att vårda en man i 50-års åldern. Men väl på plats hotades personalen med ett vapen inne i bostaden.

– Ambulanspersonalen var på plats för att göra sitt jobb, när de blev utsatta för ett brott så lämnade de bostaden och kontaktade polisen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen vill inte svara på vad för typ av vapen det handlade om. Några timmar senare, vid 06-tiden, kunde mannen gripas.

Fanns det några vittnen?

– I bostaden har det varit andra personer, så vi har haft samtal med dem och med mannen. Det blir ju en viss aktivitet runt och det har varit en polisinsats i Enhörna. Vi vill ha kontroll på bostaden innan vi går in så att mannen inte lämnar.

Kände ni till mannen sen tidigare?

– Jag vet att han är misstänkt för de här brotten, i övrigt är det ett sekretessbelagt register så det har jag ingen uppfattning om.

Ambulanspersonal och polis brottsoffer

Senare på söndagen fattade åklagare beslut om att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot i två fall, i det ena ärendet är ambulanspersonal brottsoffer och i det andra en polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.