”Vi vet inte hur länge det har försiggått” Foto: SVT: Samy Dahlman

Anställd avskedad – ska ha lurat Södertälje kommun på miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun har avskedat den tjänsteman som tidigare haft hand om kommunens bilförsäljningar. Detta efter att kommunens utredning kommit fram till att mannen har sålt bilarna till ett lägre pris än vad de egentligen är värda. Något som LT var först att rapportera om.

– Vi håller på att se över hela bilhanteringen så att det här inte ska kunna ske igen, säger Anderas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i Södertälje kommun.

Mannen stängdes av tidigare i somras efter att kommunen misstänkte korruption kring försäljningen av kommunens bilar, och nu är mannen misstänkt för trolöshet mot huvudman.

Kommunen vet inte hur länge den här typen av försäljning har pågått men Andreas Klingström befarar att det rör sig om miljonbelopp som kommunen har förlorat.

– Vi har tittat tillbaka till 2019 och det vi ser är att det rör sig om 25-30 bilar som årligen sålts till ett lägre pris än de värderat till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.