Badparken har varit stängd sedan mitten av maj. Foto: Karin Fallenius/SVT

Arbetet med Badparken försenat – öppnar i slutet av augusti

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren har lekplatsen Badparken i Södertälje renoverats. Enligt planen skulle upprustningen vara klar i juli, men arbetet har försenats och nu får barnfamiljer vänta till slutet av augusti innan de kan använda lekplatsen.

I maj påbörjades renoveringen av lekplatsen Badparken i centrala Södertälje. Arbetet beräknades till en början bli klart i juli men efter den första besiktningen upptäcktes brister som behövde åtgärdas.

– Det var två redskap som inte kunde besiktigas för att de inte hade levererats i tid. Sen var det vissa saker som behövde åtgärdas och det har man gjort nu, säger Lova Mattsson Kjellqvist, landskapsarkitekt på Södertälje kommun.

Besiktningsman på semester

Trots att lekplatsen i stort sett är klar kommer den nya besiktningen inte att ske förrän i mitten av augusti – nästan en och en halv månad efter den första.

Hur kommer det sig att det går så långt mellan besiktningarna?

– Det är helt enkelt så att den besiktningsman som vi har anlitat har semester just nu, säger Lova Mattsson Kjellqvist.

Efter att besiktningen har gjorts räknar man med att behöva åtgärda ytterligare några mindre saker.

– Besiktningsmännen är ju de som har koll på EU-lagstiftningen kring säkerhet. De har alla tolkningar och specialkompetens kring det så de har sista ordet.

Hoppas kunna öppna lagom till terminens start

Enligt Lova Mattsson Kjellqvist har man inte märkt av några reaktioner från barnfamiljer kring förseningen. Däremot är kommunen medveten om att många blev besvikna när lekplatsen stängde ner i maj.

– Vi märkte precis innan vi stängde att det var många barnfamiljer där men nu är det semestertider och lite lägre tryck.

Kommunen räknar med att kunna öppna upp lekplatsen i slutet av augusti. Då blir det lite nytt men det har framför allt handlat om att rusta upp de befintliga redskapen.

Informationen på lappen som satts upp har fått ändras. Foto: Karin Fallenius/SVT

– Vi har installerat en studsmatta och det tror jag kommer bli väldigt uppskattat. Annars har vi försökt tänka kring hållbarhetsaspekterna, att försöka behålla det som fungerar och se till att det får en längre livslängd istället för att hålla på och byta ut grejer, säger Lova Mattsson Kjellqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.