En person allvarlig skadad efter arbetsplatsolycka i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En person har fallit från en hög ställning och har fått åka ambulansflyg till sjukhus. Olyckan inträffade på Igelstaverket i Södertälje.
– Personen är allvarligt skadad, berättar polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Det var i samband med årliga underhållsarbeten på kraftvärmeverket vid Igelsta som fallolyckan inträffade.

Enligt P4 Stockholm ska personen ha fallit cirka 20 meter, men det vill inte polisen bekräfta för SVT utan säger att det handlar om en ”hög höjd”.

Polisen är på plats och pratar med vittnen under dagen för att försöka klarlägga vad det är som har hänt. En anmälan om arbetsmiljöbrott ska upprättas.

– Det här kommer utredas nu, sen får vi se vilka brottsrubriceringar det kan bli, säger Carina Skagerlind.

Enligt uppdateringar från polisen är den skadade en man i 50-årsåldern. Vid kontakt med sjukvården har det framkommit att mannen fortfarande är allvarligt skadad och att prognosen är osäker. De anhöriga har blivit informerade om läget.

Söderenergi har avbrutit alla arbeten vid kraftvärmeverket tills på måndag och inleder en intern utredning för att utreda orsaken.

Personen som råkade ut för olyckan är en extern entreprenör, enligt Söderenergi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.