Armenier i Södertälje samlades i kyrkan inför en demonstration. Spela videon för att höra armeniska demonstranter och Svenska-azerbajdzjanska föreningen. Foto: Nada Razooq/SVT

Armenier i Södertälje fortsätter demonstrera för att uppmärksamma konflikten om Nagorno-Karabach

Uppdaterad
Publicerad

Flera demonstrationer har ägt rum efter att konflikten om Nagorno-Karabach blossat upp de senaste månaderna. SVT var med när armenier från Södertälje hade bön i kyrkan och förberedde sig inför en demonstration.

Konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan om regionen Nagorno-Karabach började redan 1988 och efter ett treårigt krig undertecknades vapenvila 1994. Men konflikten tog inte slut och nu har den vaknat till liv igen.

Flera demonstrationer

Armenier från Södertälje har demonstrerat i Stockholm ett antal gånger under oktober månad.

– Vi kommer fortsätta demonstrera för att uppmärksamma världen på att det är en allvarlig situation, säger Simon Khatchadourian till SVT.

”Måste lösas”

Irada Alieva Söderberg, koordinationsråd på Svenska-azerbajdzjanska föreningen, berättar för SVT att azerbajdzjanier också har haft ett antal demonstrationer i Stockholm och Göteborg.

– Förr eller senare måste konflikten lösas, det vore bra att stanna upp nu och lösa det med fred, säger hon.

Spela videon ovan för att höra demonstranterna och Svenska-azerbajdzjanska föreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.