Astra Zeneca redo att nyrekrytera

Uppdaterad
Publicerad

Läkemedelsföretaget väljer att satsa på sin verksamhet i Sverige. En av utmaningarna nu är att hitta kvalificerad personal. Någon man redan börjat leta efter.

I måndags kom beskedet från Astra Zeneca att man ska investera drygt 2 miljarder kronor i en ny produktionsanläggning i Gärtuna.

Mellan 150 till 250 nya tjänster ska tillsättas och företaget har redan börjat sin jakt på den spetskompetens som behövs till anläggningen.

– Framför allt söker vi ett antal olika ingenjörer inom olika discipliner, till exempel Biotech och automation. Sen söker vi en rad olika specialister. Lite längre fram kommer vi att söka operatörer, personer inom laboratorier och ännu fler specialister, säger Margareta Ozolins som är produktionschef för Astra Zeneca i Sverige.

Men var kommer ni att hitta dessa personer, i Stockholmsområdet eller utanför Sverige?

– Vi kommer att söka personer i Mälardalsområde, inom Skandinavien, Europa och hela övriga världen. Sen kommer vi förmodligen även att plocka en del individer från Astra Zeneca här i Södertälje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Astra Zenecas forskningsenhet nedlagd

Mer i ämnet