Foto: SVT/TT

Asylvädjan får Godner att rasa

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner, rasar efter Stockholms landshövdings uppmaning om att kommunerna i länet ska ta emot färre asylsökande.

Som SVT Nyheter berättade igår så har Stockholms landshövding, Chris Heister, i ett öppet brev till regeringen, framfört en önskan om att kommunerna i länet ska ta emot färre asylsökande. Heister hänvisar till den ansträngda bostadssituationen som råder.

Får kritik

Men nu riktar kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S), kritik mot landshövdingen.

I ett facebook-inlägg understryker Godner att lagen om eget boende, EBO, gjort att Södertälje, tagit emot en stor andel av flyktingarna.

”Står inte bakom det”

– De senaste tio åren har Södertälje tagit emot 15-25 procent av länets alla flyktingar, inklusive Stockholms stad. Men det har ingen haft synpunkter på, skriver hon.

– Nu ska kommuner som hittills i princip bara tittat på, också äntligen ta emot, då händer det här. Jag står inte bakom det.

”Blir heligt förbannad”

Partikollegan och riksdagsledamoten, Ingela Nylund Watz, håller med.

– Man blir heligt förbannad. Hon har nog haft en lång kö av moderata kommunalråd som ojat sig och därför fallit tillföga. Ränderna går aldrig ur! skriver hon i en kommentar på Facebook.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer