Besökskorten på Södertäljes återvinningscentraler kommer att ersättas av körkort. Detta kan minska risken för fler hotfulla incidenter.

Besökskorten på återvinningen försvinner – ersätts av körkort

Uppdaterad
Publicerad

Besökskorten på Södertäljes återvinningscentraler kommer att ersättas med ett system där besökarna identifierar sig med sitt körkort. Detta görs för att underlätta för besökarna, men förhoppningen är också att det leder till högre säkerhet på anläggningarna som har haft problem med hotfulla och våldsamma besökare.

Som Länstidningen var först med att berätta så kommer besökskorten på återvinningscentralerna Returen och Tveta att försvinna. Istället kommer inpasseringen att sker med hjälp av körkort.

 Förändringen ska underlätta för både besökare och personal.

– Många tappar bort sina kort, och vi tillverkar uppemot hundra kort per vecka, om inte mer. Körkort tappar man inte lika lätt och den har man dessutom alltid med sig, säger Kicki Carlsson, marknadskommunikatör till SVT. 

Fakta

  • De gamla korten kommer att sluta gälla från och med den första juni
  • Det är fortfarande 25 besök per år och hushåll
  • Om man man inte har körkort kan man fortfarande ansöka om ett besökskort
  • Införandet av körkort gäller bara privatpersoner
  • När att det har gått ett år sedan senaste besöket så försvinner uppgifterna ur systemet. Det börjar på nytt när man besöker återvinningen igen. 
  • Alla som har ett besökskort som de har använt på Returen eller på Tveta under de senaste två åren kommer att få hem ett brev om förändringen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.