Avgående ”Valli” tror på allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Med två omgångar kvar i superettan meddelade Assyriskas tränare i veckan att han lämnar klubben. Azrudin ”Valli” Valentic har tränat laget i fyra år och det är en vemodig fobollsfantast som nu går vidare.

Det allsvenska kontraktet som varit klubbens mål i många år gick inte att nå den här säsongen heller. Azrudin Valentic väljer nu att ge plats åt en ny tränare. För SVT Nyheter Södertälje berättar han om varför han lämnar med två omgångar kvar och vad han tyckt om den hårda pressen från fansen.

– Fansens kärlek är unik för Assyriska. Men den kärleken som publiken ger behöver användas på rätt sätt för att klubben ska bli bättre. Jag tror att Assyriska kommer tillbaka till allsvenskan. Det är bara en tidfråga, säger den föredetta tränaren i intervjun.

När det stod klart att han skulle börja träna Assyriska 2011 var han tidigt frågasatt. Han kom senast från det mindre meriterade Solnalaget Vasalund, hade ingen lång erfarenhet av tränarrollen och samtidigt hade Assyriska FF tidigare värvat mer namnkunniga tränare. Men han har helt klart bidragit till att klubben är kvar i superettan.

Även om han lämnar Södertäljelaget så lär han inte lämna fotbollen. Mycket talar för att vi kommer se mer av Azrudin Valentic inom svensk fotboll.

Se mer av Azrudin ”Valli” Valentic i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.