Foto: SVT/Samy Dahlman

Basketlandslaget på stängt träningsläger i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Basketlandslaget har träningsläger i Södertälje fram till på lördag. Och det är en mix av etablerade landslagsnamn och nya yngre så kallade framtidsnamn som tränar tillsammans i Täljehallen.

På grund av det osäkra läget när och hur de europeiska ligornas försäsong och säsong kommer att starta är det flera ordinarie landslagsspelare som inte kan delta på landslagslägret. Därför finns också yngre så kallade framtidsnamn med i truppen.

I och med rådande läge med coronapandemin har förbundet gjort en del anpassningar för att lägret överhuvudtaget ska vara genomförbart. Bland annat att alla träningar under lägret är stängda för allmänheten.

Damerna lyckades inte kvalificera sig till OS och nu har man istället vänt blicken mot EM.

Sverige inledde EM-kvalet med att förlora mot Kroatien och sedan vann de på hemmaplan mot Turkiet. Topp 3 i gruppen tar sig vidare till EM. Den 26 november väntar Nederländerna och vinner man den matchen finns det stor chans att ta sig till EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.