Enligt motionen skulle Nykvarn bli först ut – på vägen mot att göra SL-biljetten giltig på alla Mälartåg i Stockholmsregionen. Foto: Fredrik Persson/TT

Beslut om att kunna åka Mälartåg till Nykvarn med SL-kortet skjuts upp

Publicerad

Nykvarnspendlarna kommer att få fortsätta köpa två tågbiljetter. Förslaget att de ska kunna åka Mälartåg på SL-kortet måste nämligen utredas ytterligare, enligt regionfullmäktige.

Det är Nykvarnsbördige Kristoffer Tamsons (M) som föreslagit att SL i samråd med Mälardalstrafik skulle göra SL-biljetten till en giltig biljett på Mälartågen inom länet.

I ett första steg, som ett pilotprojekt, skulle detta gälla Nykvarnsresenärer.

Men de styrande partierna, S, C och MP, tillsammans med stödpartiet V, anser att konsekvenserna bör utredas mer, bland annat ur ett ekonomiskt perspektiv. Och beslutet på regionfullmäktige blev att återremittera förslaget.

– Vi moderater ger dock inte upp, utan kommer fortsätta att driva frågan. Det lovar jag Nykvarn och Nykvarnsborna, skriver Kristoffer Tamsons (M) i ett mail till SVT.

Nu ska frågan utredas vidare som en del av ett större åtgärdsprogram för den regionala tågtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.