Polisens tekniker gjuter av däckspår efter explosionen i Ronna Foto: Maja Flygt/SVT

Bilbomb i Ronna – undersöker kopplingar till tidigare fall

Uppdaterad
Publicerad

En bil har exploderat i stadsdelen Ronna i Södertälje. Larmet kom strax före klockan fem på torsdagsmorgonen.

– Vi fick in flera samtal från lägenheter i Ronna från personer som hört en kraftig explosion. Vissa har även känt skakningar i byggnaden, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en parkerad bil sprängts. Platsen är avspärrad och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Under torsdagsförmiddagen var det fortfarande stora avspärrningar i området och ett flertal poliser och tekniker på plats.

– Vi knackar dörr och förhör vittnen. Det är för tidigt att säga någonting om eventuellt motiv i nuläget men vi kartlägger bland annat ägaren till bilen för att se om det kan ge något. Vi håller också på att granska filmer från övervakningskameror i området, säger Ola Österling.

Det har varit sprängningar i området tidigare i veckan och polisen undersöker om det kan finnas några kopplingar mellan dem.

– Normalt sett så sker det här i de kriminella miljöerna och jag tror inte allmänheten behöver vara orolig, säger Henrik sjöström, regional insatsledare i Stockholm.

Ingen person är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.