Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bil är totaltförstörd i lunagaraget Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Flera bilar brandskadade i parkeringsgarage i centrum

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt, natten till söndag, hördes en kraftig smäll i ett parkeringsgarage i Södertälje centrum. Räddningstjänsten larmades till garaget där en bil brann.

– Vi fick larm om en explosion, det var uppgifterna vi hade när vi åkte ut. Men det visade sig vara en bilbrand. Inga personskador, säger Mathias Wikland, vakhavande befäl vid Södertörns brandförsvar, som kunde släcka branden

Mycket glas och andra vassa föremål är kvar i det centrala garaget, där många Södertäljebor passerar dagligen.

Ett vittne berättar för SVT om hur hon hörde flera smällar strax innan midnatt. Hon bor granne med Luna-garaget och såg hur det brann från bilar i ett av de övre parkeringsplanen.

Flera bilar skadade

Det luktar kraftigt av rök i hela Lunagaraget ett tiotal bilar som står på samma våningsplan har skadats på olika vis, främst av nedfallet sot.

– Jag har inga uppgifter om hur många andra bilar som är drabbade. Det brukar bli en hel del rökskador när det är i garaget. Vi larmar även ut försäkringsbolags-representanter som ska hjälpa bilägarna, säger Mathias Wikland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.