Flera personer samlades på olycksplatsen under måndagen för att lägga blommor. Foto: SVT: Samy Dahlman

Svår bilolycka utanför Södertälje – tonårsflicka död

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i övre tonåren har avlidit efter en bil kört in i ett träd utanför Södertälje. Ytterligare fyra personer skadades, varav tre allvarligt. Den avlidna flickan var elitidrottare och under måndagen gick klubben ut med ett sorgemeddelande på sin hemsida.

Larmet om olyckan kom vid 20.40 på söndagskvällen. Enligt polisen körde bilen med hög fart in i ett träd vid länsväg 522 utanför Södertälje. 

– Det är en bil som har kört in i ett träd i hög hastighet, säger Andreas Linder, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Strax efter klockan 23 på söndagskvällen bekräftade polisen att en av de skadade avlidit av sina skador. Till en början uppgav man att det var en ung kvinna som dött, men under natten meddelade polisen att det handlar om en minderårig flicka i övre tonåren.

Anhöriga är underrättade.

Klubb i sorg

Flickan tillhör en elitidrottsklubb och under måndagen gick klubben ut med ett sorgemeddelande på sin webbplats.

Skadeläget var under måndagseftermiddagen fortsatt allvarligt för tre av kvinnorna som satt i bilen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Bilen har tagits i beslag och kommer att genomgå en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.