Boel Godner kräver att SD-politiker Tommy Hansson lämnar sina politiska uppdrag. Foto: Frida Jareteg/arkiv

Boel Godner (S) vill se att SD-politikern lämnar: ”Ett grovt övertramp”

Uppdaterad
Publicerad

En ickebinär polisanställd var enligt SD-politikern lika med att polisen tar in personer med mentalsjukdom. Sverigedemokraterna i Södertälje tog avstånd och tvingade Tommy Hansson att ta bort tweeten, men de politiska uppdragen kvarstår – något som kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) nu ställer sig emot.

Själv förklarar Tommy Hansson att hans uttalande mer syftade på att det inte ingår i polisens uppdrag att ta ställning. Men enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) är det en värderingsfråga. Hon skrev i veckan ett mejl till Sverigedemokraternas gruppledare Beata Milewczyk som SVT Södertälje tagit del av, där hon beskriver att kommunen har haft dåliga erfarenheter av Tommy Hansson genom åren och hon frågar även hur partiet tänker agera.

Beata Milewczyk (SD) menar att partiet är överens med Tommy Hansson om att uttalandet inte var lämpligt för en förtroendevald.

Hör Milewczyks svar i videoklippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.