Kommunstyrelsens ordförande i Södertälje Boel Godner (S). Foto: TT

Boel Godner (S) Årets politiker: ”Jag är hedrad och glad”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen fick Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, ta emot priset ”Årets politiker” av Dagens opinion.

– Jag är hedrad och glad. Det är kul att Södertäljes framgångar uppmärksammas i positiva sammanhang. Vi har en gammal bild som hänger över oss som är lite negativ så varje gång vi får chansen att presentera framgångarna som vi faktiskt gör så är det bra för oss, säger Boel Godner (S) till SVT.

Hon var nominerad tillsammans med Peter Hultquist (S) och Helena Lindahl (C). Juryns motivering till Godners nominering löd: ”för att ha tagit fajten med kriminalitet och utanförskap och lyckats vända kurvorna uppåt och gjort Södertälje till modellen som andra kan ta efter. Bidrog dessutom till att regeringen nu ser över EBO-lagstiftningen.”

”Enträget arbete”

– Det är den stora framgången, det är ett enträget arbete att försöka få en ändring i EBO-lagen som har gett så enorma konsekvenser för segregationen i Södertälje och i hela Sverige, så det är toppen att det blir en ändring, säger hon.

Under kvällen delades andra pris ut, bland annat blev Ahmed Abdirahman ”Årets opinionsbildare” för att ha grundat Politikerveckan Järva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer