Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigt på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand i en industrilokal i Södertälje. Byggnaden gick inte att rädda. Foto: Blåljusbilder

Brand i industrilokal i Södertälje – boende uppmanas stanna inomhus

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand rasar i en industrilokal i Södertälje. Räddningstjänsten är på plats och kämpar med att släcka elden men byggnaden kommer få brinna ner till grunden.

– Det är en kraftig brand och vi kommer inte kunna rädda lokalen, säger Micael Jansson, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar.

Branden har uppstått i en industrilokal på Oxelgrensvägen i Södertälje.

Ett 15-tal brandmän är på plats för att bekämpa elden, ett arbete som tros ta hela dagen. Hur stor risken att branden ska sprida sig är går inte att säga säkert i nuläget.

– Det finns en viss spridningsrisk så nu fokuserar vi på att elden inte ska spridas till intilliggande byggnader. Vi får se vart det tar vägen, säger Micael Jansson.

Kraftig rökutveckling

I samband med branden har en kraftig rökutveckling från industrilokalen uppstått och boende uppmanas att hålla sig inomhus.

– All rök är mer eller mindre farlig och man ska inte andas in den. Om man inte kan undvika röken ska man inte ge sig ut, säger Micael Jansson, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar.

Vid 08.30-tiden hävdes det utfärdade VMA:et och boende i närheten behövde inte längre hålla sig inomhus. Räddningstjänsten jobbar fortfarande med brandbekämpningen.

Polisen utreder mordbrand

Polisen skriver på sin hemsida att de har inrättat en förundersökning gällande mordbrand men att ingen är gripen för brott i nuläget.

När branden har svalnat kommer de även att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.