”Det kan tyckas oskyldigt men konsekvenserna kan bli allvarliga”, säger Södertörns brandförsvarsförbund om anlagda toalettbränder. Hör mer i videon. Foto: SVT

Brand på gymnasieskola i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsförmiddagen ryckte räddningstjänsten ut till Praktiska gymnasiet i Södertälje, efter att det börjat brinna på en toalett. Ingen skadades i samband med branden och skolan utrymdes då brandlarmet gick.

Det var klockan 10 på förmiddagen som det kom in ett larm om en brand i skolan. Enligt räddningstjänsten var det papper som brunnit på en toalett.

Kan vara utmaning på sociala medier

– Det hade börjat brinna i en papperskorg på en skoltoalett. Vad vi vet från att ha varit på plats ska det ha handlat om en utmaning på Tiktok, säger Daniel Lundin, yttre befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Branden släcktes av skolpersonalen och räddningstjänsten kunde lämna platsen. Enligt Daniel Lundin väntar nu saneringsarbete i lokalerna.

Anmälan om mordbrand

Efter branden åkte polisen till skolan för att utreda om det fanns någon brottsmisstanke.

Till SVT Nyheter säger polisen att de har upprättat en anmälan om mordbrand, men anmälan kan komma att ändras.

Branden på Praktiska gymnasiet i Södertälje släcktes av skolpersonalen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.