Oskyddade matvaror, icke-godkänd livsmedelsutrustning och omärka varor är några av de brister som hittades på en av restaurangerna i Södertälje. Foto: Södertälje kommun

Bristande livsmedelshantering på två restauranger i Södertälje

Publicerad

Borrmaskiner och färsk mat ute i rumstemperatur. Flera av de restauranger i Södertälje som fick besök av kommunens miljökontor i mars ansågs ha brister i livsmedelsanläggningen. För att bland annat undvika förorening av livsmedel kräver kommunen att bristerna åtgärdas.

Bristerna som miljökontoret pekat ut på två av restarurangerna var bland annat smutsiga frysboxar, livsmedel utan datumanmärkningar, frysvaror på upptining i rumstemperatur och illaluktande rum.

Även skadedjur, så som spindlar och små fjärilar, hittades på en av restaurangerna, vilket miljökontoret menar kan bero på bristfällig rengöring av arbetsbänken.

Den ena restaurangen fick tre veckor på sig att åtgärda bristerna. Den andra fick lite över tre veckor på sig gällande två av åtta punkter, medan de andra punkterna skulle åtgärdas omedelbart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer